kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Ihania kesämuistoja

Kesällä on  saatu juhlia ihanissa kesäjuhlissa ja sää on suosinut juhlijoita. Meidän perheessä juhlittiin tuoretta maisteria. Isosisko oli maalannut siskolleen  mahtavan taulun, joka kantoi nimeä nuori maisteri. Piirongin päällä oli entuudestaan  myös toinen taulu,  joka nimettiin sitten leikillisesti "vanhaksi maisteriksi". Taulun tytär huusi Seinäjoen asuntomessujen Kastelli-talon kohteesta, jonka sisustus huutokaupattiin messujen jälkeen. Huomasin piirongin päällä myös isäni tekemän savityön, jonka hän muotoili aika pian sokeutumisensa jälkeen. Lahjaksi saatuun Marimekon Urna-maljakkoon asetellut kukat muodostivat pinkistä ja oranssista todella kauniin väriparin.
Nuorenparin omin käsin rakentaman paritalon puolikkaan avoin ovi toivotti vieraat tervetulleiksi.  Pöytä oli katettu tummansiniselle liinalle. Tuoreet hedelmät ja marjat korostuivat tummaa liinaa vasten ja tekivät kattauksesta täyteläisen ja raikkaan. Herkullisen värinen vadelmasima on ollut kuluvan kesän suosittu juhlajuoma.
 Mummi ja lähisuku aloitti juhlat päivällä ja nuoriväki jatkoi juhlia iltaan saakka. Päivällä syötiin kunnon perinteiset lihakeitot. Lapset leikkivät omia pihaleikkejään ja mummi nautti jälkipolveaan katsellessa.


Pyöreät aurinkolasit näytti olevan suosiossa😄


Kommentit

  1. Ja siellä kaikilla oli niin mukavaa, oi jospa oisin saanut olla mukana...Voi kuinka kaunista ja tunnelmallista teillä Ankku ja Juho onkaan! Kuvien kautta herkistyin muistelemaan suvun elämänvaiheita ja ajan rientoa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti